Blog
Példaképek, mentorok

Példaképek, mentorok

Nem kell, nem is tudok olyan lenni, mint a példaképeim. Azért választom őket példaképnek, mert ismerek olyan tulajdonságokat, eredményeket, melyeket saját céljaim, saját elképzeléseim megvalósításának szolgálatába állíthatok. Lehetnek ők élő személyek, hírességek, tudósok vagy sztárok, de hétköznapi emberek is. Előnyös és előnytelen tulajdonságokkal. Emberek, akikre felnézhetek, akiktől mintát vehetek, akik sikerükkel, személyiségükkel, mondataikkal bíztatnak.

Mentor kisokosunkban példalépekkel kapcsolatos feladatot, fejtörőt, motivációs feladatot mutattam nektek. Fontosak a példaképek, igaz? Egy negatív gondolat, hiedelem kering a fejemben: Hol vannak ma már példaképek? Bezzeg régen! 

Ezúton meg is semmisítem ezt a negatív gondolatomat (is). A továbbiakban a Mentor kisokosban leírt mintát követem, nézzük hát az én öt példaképemet:

Mimivel napszemüvegben

Mimi – Életem párja, a másik felem

Tulajdonságai, amiért választottam: Kiáll magáért, az elveiért, képviseli a véleményét, keményen és határozottan. Minden tőle telhetőt megtesz a gyerekekért pedagógusként és szülőként. Támogató, elfogadó, bíztató, bátorító.

Célom, tervem: A véleményem melletti kiállásban fejlődhetek általa. Mintaként veszem az elfogadását, empátiáját és az odaadását a gyerekek iránt. Pedagógusi és mentori céljaim megvalósításában hívom segítségül.

Nagymamám

Tulajdonságai, amiért választottam: Bármilyen nehéz élethelyzetben is emberséges, szeretetteljes, figyelmes volt. Türelmesen és érdeklődőn fordult fiatal dolgaink felé. Mindig érdekelte, mi történik a világban, velünk, a családban.

Célom, tervem: Olyan empátiával és odafigyeléssel fordulni a gyerekek felé, ahogy ő tette. Megtartani az érdeklődésemet idős koromra is a világ dolgaival kapcsolatban.

Mama és tesóm és én
Basszer. Fotó: www.femcafe.hu

Sting –  Zenész, dalszerző

Tulajdonságai, eredményei, amiért választottam: Elhatározta, hogy zenész lesz. Megvalósította. Cselekszik magáért és a környezetéért. Edzi a szellemét, a testét és legfőbb munkaeszközét a hangját.

Célom, tervem: 70 évesen olyan vitalitással és bölcsességgel, élni akarással és életörömmel élni, mint ő teszi.

Őry István – futóedző, a Futólépés blog alapítója

Tulajdonságai, eredményei, amiért választottam: Saját márkát, blogot, közösséget épít. Évek óta követem a dolgait. Szívósan és tudatosan viszi sikerre terveit.

Célom, tervem: Felépíteni saját céljaimnak megfelelő márkát, tartalmakat. Elérni, hogy segítséget nyújthassak.

Fotó: www.futolepes.com

Slatco Sterzenbach – motivációs tréner, coach

Tulajdonságai, amiért választottam: Empátiával, gyakorlattal és hatalmas meggyőzőerővel adja át tudását.

Célom, tervem: Elérni, hogy 1000 mentoráltnak segítsek 10 év alatt.

Érdekel a Mentor kisokos -Példaképek kiadvány? 

Pontos leírást találsz benne a feladat elvégzéséhez!

Kedvet kaptál a saját listád elkészítéséhez? 

Szeretnéd továbbgondolni a dolgokat? 

Keress minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük