Blog
Hiedelmek és pozitív gondolatok

Hiedelmek és pozitív gondolatok

Hogyan befolyásolják életünket a megrögzött hiedelmek, mondatok, gyakorlatok? Számít valamit a pozitív gondolkodás? Befolyásolják ezek terveink megvalósítását vagy a mindennapi életünk minőségét?

Kétféleképpen tanulunk: ha sokszor ismételünk, hallunk valamit és úgy is, ha erős érzelmek kapcsolódnak a dologhoz. Szóval, ha a nagyi, akit miért ne imádnánk, jó sokszor elmondja: A pénz nem boldogít fiacskám! – be tud vésődni a dolog rendesen. Olyannyira, hogy később, tudat alatt dolgozva, akadályokat fog okozni a gondolkodásunkban, a dolgokhoz való pozitív hozzáállásunkban. Főleg, ha jó sok van belőlük.

Hogyan is akarunk változást elérni, ha a gondolataink, a gondolkodásunk a megrögzöttségről, A ne csináld, baj lesz! attitűdről szól?

Végtelen ilyen mondatot tudunk, használunk, ismerünk. nem muszáj persze réginek sem lennie. Ugyanilyen gátló, ha folyton ezt szajkózzuk, vagy gondoljuk: „Teljesen hülye vagyok ehhez!”. Főleg, ha azon a területen céljaim vannak.

Eszembe jut mindig amit Feldmár Andrásnál olvastam: Ha szeretnék valamit, akkor úgy szégyenítenek meg, hogy azt hajtogatják: “Te mindig kérsz valamit, neked semmi sem elég. Egy feneketlen kút vagy.”  Na, hát akkor hipnotizál a mamám vagy a papám, hogy én egy feneketlen kút vagyok. És én elhiszem, hogy egy feneketlen kút vagyok. De ettől nem leszek jobb, csak megerősödik bennem a tudat, hogy én ilyen vagyok. És akkor vagy meg akarom ölni magam, vagy mindenkinek úgy mutatkozom be, hogy én egy feneketlen kút vagyok. Tehát akit megszégyenítettek, és aki szégyelli magát, az nem fog megváltozni. Mert elhiszi, hogy ő az, akinek őt mondták. És mégis, ennek ellenére, általában majdnem minden szülő, majdnem minden tanár reggeltől estig szégyeníti a gyerekeket.

Ha magadba nézel, téged milyen gondolatok irányítanak? Miket hallottál, hallasz rendszeresen? Miket mondasz ki te magad, magadnak? Hogy vélekedsz erről? Hogy hat rád a változtatásban, az éltben?

Megszabadulnál tőlük? 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük